2010. november 5., péntek

Csócsálgató

Ahogy már említettem, megkezdtük a csócsálást. Rendkívül kényelmesen tesszük pedig mindezt, leginkább úgy, hogy anya vagy apa tartja azt a bizonyos banánt, ő pedig csócsál. De nem szuper szép szó az, hogy "csócsál"? Majdnem olyan szuper szó, mint amilyen szuper cuki a kis Csibi :D 
De mit érdemes még igazán megfigyelni ezen a képen? Tegye mindenki a szívére a kezét, úgy vallja meg, mikor ült ilyen szálfa egyenes háttal??? Én mindig próbálkozom, amikor látom őt, de már nem valami kényelmes ilyen egyenesen ülni...
Visszatérve, a banánon kívül még sok mindent lehet remekül csócsálgatni, úgy mint bulátát, ami nem olyan borzalmas ízű, de olyan majszos lesz tőle a gyerek, hogy brrrrrr. Kis barna, nyállal kevert cucc, itt ott beterítve a baba arcát. Bár a banán is nagyon majszos és taknyos tud lenni, de talán ennyire mégsem. De kimosni utóbbit sem túl könnyű, a textil pelus totál barna foltos maradt tőle.
A bulátára, köszönet Eszternek az ötletért, jó alternatíva a kölesgolyó, beavatottaknak köli, ami olyan ízű mint a sajtos pufi volt régen, csak nem sajt ízű és sótlan. Viszont sokkal kevésbé maszatolódik!!! 
Vannak persze egészséges rágcsálni valók is, mint a jól megfőtt sárgarépa hasáb, vagy zeller hasáb, vagy karika, amit akartok. Ezt úgy a legegyszerűbb megvalósítani, hogy főzelékkészítéskor megmenekítünk a pürésítőtől néhány nagyobbra vágott zöldség darabot. 
Ott van még a klasszikus kiflicsücsök, amiért bomlanak a nagymamák, és száz számra vásárolják a kiflit, csak hogy a gyerek kezébe adhassák :) Már én is gondolkozom rajta, hogyan lehetne olyan kiflit sütni, aminek csak csücske van...
Végül pedig egy keksz recept, ami nagyon bio, nagyon baba, és nagyon csócsálható. 

Babakeksz (tej és tojás nélkül)
- 20 dkg bio rétesliszt (vagy 10 bio teljes kiörlésű búzaliszt átszitálva + 10 bio simaliszt.) - én utóbbi keveréket használtam.
- 60 g extraszűz oliva olaj (én ezzel kenegetem a Csibit fürdés után is, szóval az extra szűz multifunkci :)
- 30 g fruktóz
-50 g banán (ez kb egy fél)
- bő késhegynyi borkő sütőpor

Mindezen hozzávalókat a DM-ben lehet megvenni.  Pontosabban én ott jutottam hozzájuk. Mindezen hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percet pihentetjük. Utána a képen látható módon kinyújtjuk, cuki formákat szúrunk ki belőle, sütőpapírra pakoljuk. 180 fokon kb 8 perc alatt, vagyis hiper gyorsan megsülnek. 

 
Itt már majszolja.
Itt pedig már egy kis vízzel öblíti le a kekszit. Szeretném elhívni a figyelmet arra, hogy két kézzel, egyedül, rendeltetés szerűen is tudja használni a poharat :D Hiába, minden elfogulatlanság nélkül mondhatom, a gyerek tökéletes.


Felhívás: a pszichológus visszanéz:
csócsálni jó, majszolni is. Segít is, mert addig a többiek nyugodtan befejezhetik a reggelit / ebédet / vacsit, elpakolhatják a pakolni valókat, de nem kell mindig ennie valamit a picinek. Nem kell egyből kaját nyomni a kezébe, amikor nyafizik, elég kettőből. 




1 megjegyzés:

  1. :D klassz a csócsálós kép!! ötlet: mi a banánt szeletekben harapjuk, azt könnyebben meg tudja fogni a kis kezeivel maga is, bármíly síkos a dolog...;)

    VálaszTörlés