2011. február 28., hétfő

Bibe buli

Már egy hete is annak, hogy szuper Bibe napi bulit ültünk. Első lépésként Ági drága szuper meghívót szerkesztett.
Szűk körű buli volt, több felnőttel, mint gyerekkel, de így is ők voltak a főszereplők. Johanna barátnőnk sajnos nem tudott eljönni, inkább a privát partira szavazott. A két csajszin kívül - Zozi és Bibike - még egy fiúcska is a meghívottak között volt. Igaz ő a legkényelmesebb megoldást választotta, és anyukája pocakjában érkezett meg :) A készülődést már szombaton elkezdtük, meg persze főképp agyban korábban is. Szombaton tehát süti sütés, tészta gyúrás, lakás takarítás, este torta sütés. Vasárnap délelőtt apa és fia felfújták a lufikat, utána felkerült a "Boldog szülinapot" felirat is a Csibe szobájába. Közben a sütik befiniselése. Ebéd időben, majd alvás, hogy Benedek rápihenhessen a lányok érkezésére. És a hölgyek jöttek is. Mondhatom igazán csinik voltak.
Bibike piros pöttyösben, nagyon sztájlisztosan ahogy azt már megszokhattuk tőle, Zozi pedig lila kantárosban bájolt el minket. Nagyon édesen játszottak a kis csibék, majd következett a torta. Csoki, meggyzselével és mondhatom nem csak finom volt, de igazán babásan egészséges, úgyhogy mindenki nyugodt lélekkel fogyaszthatta. A receptet Pixi Pie-nál találtam : http://jepatojtavan.blogspot.com/2010/06/az-elso-szulinap-csokis-meggyes.html#comment-form Itt kell megjegyeznem, hogy érdemes ellátogatni erre a blogra, szemnek, szájnak gyönyörködtető időtöltést jelent.

 A torta tehát nagyon finom volt, csak kicsi. Mert a recept ilyen kis apróságokra lett méretezve. Nekik persze elég volt, de ahogy elnéztem a szüleik sérelmezték, hogy nekik csak kóstoló jutott. Azért remélem mindenkit kárpótolt a répatorta, és a csavart paradicsomos rudak és Eszter fincsi sajtos kosárkái. Utóbbit még napokig majszoltuk. A tortában a legjobb persze az volt, ahogy kiscsibém elkente magán a csoki krémet. Itt jegyzem meg, hogy a Vanish csodákra képes ;) Összefoglalva nagyon klasszul sikerült az első születésnap. Csibe is jókat játszott, és mi is jókat beszélgettünk, amikor nem a piciket mosdattuk, hoztuk vissza bármilyen veszélyesnek tűnő helyzetből. Puszilok minden jelenlévőt, hogy ahogy Fábry Sándor is szokta volt mondani, jelenlétükkel emelték a buli hangulatát. Végezetül a képek, nem volt könnyű választani közülük :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése